Rodgers over passeren Balotelli: 'Geen lastige beslissing'

Reacties

Brendan Rodgers vond het niet lastig om Mario Balotelli naast de ploeg te zetten. De manager van Liverpool benadrukte dat hij rust kreeg en niet vanwege sportieve redenen werd gepasseerd.

Rodgers over passeren Balotelli: 'Geen lastige beslissing'

Toch kwam Balotelli, die deze zomer voor twintig miljoen werd gekocht van AC Milan, niet bepaald geweldig uit de startblokken bij zijn nieuwe werkgever. In acht wedstrijden scoorde hij slechts één keer, tegen het Bulgaarse Ludogorets, en gaf hij geen enkele assist. Voor die ene treffer had hij maar liefst 32 schoten nodig en dus zwol de kritiek op zijn functioneren aan.

Na het midweekse 1-0 verlies uit tegen FC Basel in de Champions League besloot Rodgers in te grijpen en zaterdag won hij met Rickie Lambert in de punt van de aanval met 2-1 van West Bromwich Albion. 'Dat was geen lastige beslissing', sprak Rodgers bij Sky Sports over het passeren van Balotelli. 'Ik wil gebruik maken van alle aanvallers in mijn selectie. Balotelli heeft de laatste tijd veel gespeeld en kreeg rust. Ik ben blij dat ik de spelersgroep heb om dat te doen.'

'Lambert manifesteert zich uitstekend op de trainingen', vervolgde Rodgers. 'Ik voelde dat dit een wedstrijd was die hij kon spelen en dat heeft hij heel erg goed gedaan.' Na ruim een uur maakte Balotelli als invaller alsnog zijn entree, maar ook in deze rol slaagde hij er niet in zijn stempel te drukken.

Na de interlandperiode wacht voor Liverpool op 19 oktober een uitwedstrijd tegen Queens Park Rangers. Rodgers kan dan weer beschikken over Daniel Sturridge, die de afgelopen weken uitgeschakeld was met een dijbeenblessure. Daarmee neemt de concurrentie in de voorhoede verder toe, tot tevredenheid van Rodgers. 'We hebben Sturridge gemist. Met hem erbij kunnen we beter rouleren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.