Rodgers onder de indruk van teruggekeerde Çiftçi

Reacties

Onder de nieuwe manager Brendan Rodgers startte Celtic de voorbereiding op het nieuwe seizoen donderdag met een 2-2 gelijkspel tegen het Sloveense NK Celje. Nadir Çiftçi (24) deed als invaller kort na rust van zich spreken met de openingstreffer van de Schotse grootmacht.

Rodgers onder de indruk van teruggekeerde Çiftçi

Een halfjaar na zijn vertrek op huurbasis naar Eskişehirspor lijkt de Turks-Nederlandse spits te kunnen rekenen op een herkansing. 'Nadir was fantastisch', prijst Rodgers hem na afloop van het duel. 'Tijdens de training werkt hij hard en hij heeft zich als aanvaller aangepast aan de manier van spelen zoals wij voor ogen hebben. Dus veel druk zetten op de centrale verdedigers en keeper. En afgezien van zijn goal hield Nadir de bal ook goed vast.'

Vorige zomer tekende de bij ADO Den Haag opgeleide Çiftçi een vierjarig contract op Celtic Park, na twee sterke seizoenen bij Dundee United. Maar mede door een flinke schorsing (opgelopen in seizoen 2014/15) slaagde de aanvaller er niet in een basisplaats te veroveren.

Een verhuurperiode aan Eskişehirspor was eind januari het gevolg voor de aanvaller die in de Eredivisie alleen zeven duels speelde voor NAC Breda in 2012/13. 'Ik moet hem nog beoordelen', stelt Rodgers.

'Veel jongens heb ik nu voor het eerst zien voetballen, maar Nadir herinner ik me nog als jeugdige speler van Portsmouth (2007-2010, red.). Destijds speelde hij eens tegen mijn zoon Anton die in een jeugdteam van Chelsea zat. Toen was Nadir enorm dynamisch. Als hij dat opnieuw kan aantonen in de wedstrijden, kunnen we nog veel plezier aan hem beleven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.