'Rode' Mtiliga kan 16 september weer spelen

De inbreng van Patrick Mtiliga in het nieuwe Eredivisie-seizoen blijft voorlopig beperkt tot 49 minuten. De 26-jarige linksback van NAC Breda werd door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Mtiliga ging tijdens de seizoensouverture tegen FC Groningen (3-0 nederlaag) vlak na rust zodanig over de schreef dat scheidsrechter Ruud Bossen hem de rode kaart voorhield. De Deen was met twee benen ingekomen op Rasmus Lindgren.

Zijn schorsing houdt in dat Mtiliga de duels met Feyenoord (uit) en Heracles Almelo (thuis) vanaf de tribune moet bekijken. Op 16 september, als NAC op bezoek gaat NEC, kan de verdediger weer worden ingezet door coach Ernie Brandts.

De trainer van de Bredanaars legde zijn pupil overigens ook een boete op. Brandts is van mening dat Mtiliga met zijn 'domme overtreding' zijn team heeft benadeeld.