FC Groningen te sterk voor tien man NAC

NAC en FC Groningen kenden een roestige start van het nieuwe seizoen. Voor de bezoekers van het Rat Verlegh Stadion bleef dat zonder schade (0-3).

FC Groningen te sterk voor tien man NAC

FC Groningen noch NAC bleek in staat in de eerste helft het publiek in Breda te trakteren op een fatsoenlijke aanval. Beide goalies hoefden nauwelijks in actie te komen. Bij bijna de eerste de beste kans op slag van rust was het wél direct raak.

Knullig balverlies van Tyrone Loran bij het uitverdedigen kwam NAC duur te staan. Rasmus Lindgren kreeg de bal in schoot geworpen en stelde Goran Lovre met een knappe steekpass in staat de 0-1 op het scorebord te brengen.

Lindgren zorgde indirect ook een andere beslissende wending van de wedstrijd. Patrick Mtiliga speelde voor eigen rechter, nadat de Groningse middenvelder een overtreding had gemaakt. Voor de NAC-verdediger waren de gevolgen zwaarder, want scheidsrechter Ruud Bossen stuurde de Deense back terecht naar de kleedkamer.

Ruim een kwartier voor het einde was het pleit beslecht. FC Groningen, dat het numerieke overwicht niet echt kon uitbuiten, hoefde zich geen zorgen meer te maken na een treffer van Erik Nevland. De Noor prikte raak na een actie van debutant Marcus Berg.

In de slotfase, waarin NAC zich al gewonnen had gegeven, voerde FC Groningen de score verder op. Op aangeven van invaller Stefan Nijland tekende Mark-Jan Fledderus voor 0-3.

Bekijk hier al onze video's