Rode kaart Zwinkels breekt ADO op tegen FC Utrecht

FC Utrecht boekte een zwaarbevochten 3-1 thuisoverwinning op ADO Den Haag. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar na een rode kaart van Robert Zwinkels was het afgelopen.

Rode kaart Zwinkels breekt ADO op tegen FC Utrecht

Csaba Horváth kopte ADO na een klein kwartier op voorsprong en de ploeg uit de Hofstad leek ook te gaan rusten met een voorsprong. Tot Zwinkels de doorgebroken Tom Caluwé neerhaalde (foto onder).

De doelman van ADO werd met een rode kaart van het veld gestuurd en Utrecht kreeg een strafschop. Gregoor van Dijk (foto) liet invaller Boy Waterman kansloos en zette de gelijkmaker op het bord.

Na rust maakte Utrecht het karwei tegen de tien man uit Den Haag professioneel af. Ali Boussaboun schoot een vrije trap hard in de kruising en Sander Keller kopte raak na een hoekschop. ADO kreeg nog wel wat kleine kansen, maar kwam met een man minder niet meer in de wedstrijd.

Door de overwinning van FC Utrecht stijgt de club naar de zevende plaats in de Eredivisie. ADO Den Haag verloor zijn vierde wedstrijd op rij en blijft steken op de vijftiende plaats.

Bekijk hier al onze video's