Rode Duivels keren zich tegen Waseige

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad, heeft bondscoach Robert Waseige alle autoriteit verloren. 'Het stinkt in het Belgische kamp', schrijft de krant in een artikel, dat voor de Rode Duivels aanleiding is om de pers tot na de wedstrijd tegen Rusland te boycotten.

Rode Duivels keren zich tegen Waseige

Het is volgens de krant Waseige (en Marc Wilmots) tegen de rest geworden. De voornaamste punten van kritiek: de spelers voelen zich als kinderen behandeld. 'Ze begrijpen niet dat de bondscoach geen enkele inspraak duldt en niet de minste interesse toont voor de visie van internationaal gelouterde spelers. Zelfs de kleinste vraag of tegenspraak kan niet. Een goed bedoelde opmerking om meer te trainen, levert een scheldkannonade op.'

Volgens François Colin, auteur van het artikel en toonaangevend sportjournalist in België, heeft Waseige alle autoriteit verloren en blijft hij overeind door een schrikbewind te voeren. De spelers hekelen bovendien Waseiges gebrek aan professionalise: twee keer viel hij letterlijk in slaap bij de tactische bespreking van zijn assistent Vince Briganti.

Het is de spelers voorts onduidelijk waarom er maar niet met de basisploeg wordt getraind, hoewel bijna alle trainingen achter gesloten deuren plaatsvinden. Het irriteert hen bovendien dat de bondscoach, die na het WK trainer wordt van Standard Luik, pas op enkele uren voor de wedstrijd de opstelling bekend maakt.

Colin in zijn verhaal: 'Hoe kunnen we zo snel mogelijk naar huis en hoe geraken we van Robert Waseige af? Dat zijn de enige vragen die de Rode Duivels nu nog bezighouden.' Robert Waseige, op de dagelijkse persconferentie geconfronteerd met het artikel, wenste niet te reageren. 'Ik ben in Japan om te coachen', liet hij weten. 'Ik wil niet op dit soort beschuldigen reageren. Over klorerij wil ik niet praten.'

Bekijk hier al onze video's