Roda-leiding: 'Geen enkele reden aan Brood te twijfelen'

Algemeen directeur Marcel van den Bunder van Roda JC Kerkrade gaat niet mee in de kritiek van een deel van de fanatieke achterban op Ruud Brood (foto). De supportersgroep West Side Ultras eist het vertrek van de trainer, maar Van den Bunder weigert toe te geven.

Roda-leiding: 'Geen enkele reden aan Brood te twijfelen'

Aanleiding voor de opschudding is het verlies bij Willem II zaterdag (2-1) en de zeer tegenvallende zestiende plaats van de Limburgers, die op deelname aan de play-offs om handhaving afstevenen omdat het gat met nummer vijftien RKC Waalwijk (de tegenstander van zaterdag in Kerkrade) al vier punten bedraagt. Bovendien is de voorsprong op nummer zeventien, streekgenoot VVV-Venlo, eveneens maar vier punten.

'We staan altijd open voor de dialoog met al onze stakeholders', zegt Van den Bunder in Voetbal International. 'De gedachten die leven worden altijd meegenomen in een zorgvuldig proces. Maar er is voor ons nu geen enkele reden om aan Ruud te gaan twijfelen. Ik geloof ook niet in zoiets als een schokeffect. Garanties bestaan niet in de voetballerij, maar op dit moment speelt zoiets echt niet.'

Brood zelf distantieert zich ook van de verwijten dat er geen chemie tussen hem en de spelers zou zijn. 'Onzin, degenen die dat beweren weten niet waar ze over praten. Vorige week speelden we nog gelijk tegen Vitesse en was ik de gevierde man, nu de gebeten hond. Zo gaat dat. Maar ik geef niet op. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen