Roda maakt geen affaire van kibbelende spelers

Goed voor het imago van Roda JC was het opstootje tussen de ploeggenoten Bram Castro en Pa-Modou Kah zeker niet, maar de Limburgse club zal de doelman en de verdediger geen straf opleggen voor hun gênante optreden in de Amsterdam Arena.

Roda maakt geen affaire van kibbelende spelers

Castro en Kah kregen het met elkaar aan de stok nadat Luis Suárez met een kopbal Ajax op een 2-1 voorsprong had gezet. De verdediger maakte de doelman in woord en gebaar duidelijk dat hij in had moeten grijpen, waarop Castro aan Kah duidelijk maakte niet gediend te zijn van zijn commentaar.

Coach Raymond Atteveld sprak maandag met beide kemphanen en maakte in het gesprek duidelijk dat de spelers niet hadden gehandeld in het belang van Roda JC. Algemeen directeur Huub Narinx zegt deze week in Voetbal International geen 'affaire' te willen maken van het incident.

'Ik zie geen aanleiding tot straffen over te gaan. Het opstootje gebeurde in de hitte van de strijd. Het was in dit geval misschien iets te veel van het goede, maar ik heb liever dat voetballers elkaar verrot schelden en het daarna weer goedmaken, dan dat ze hun irritaties van binnen laten borrelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen