Roda JC wil goed gevoel behouden tegen 'geliefde opponent'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Roda JC Kerkrade probeert zaterdag ten koste van ADO Den Haag het goede gevoel na de eerste seizoenszege vast te houden.

Roda JC wil goed gevoel behouden tegen 'geliefde opponent'
Speelronde: 10
Aftrap: zaterdag 22 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Met de 0-1 zege op Excelsior zette Roda JC Kerkrade afgelopen weekeinde een punt achter enkele inktzwarte reeksen. ADO Den Haag leed tegen Ajax juist de vijfde nederlaag op rij. Het verschil op de ranglijst is vier punten in het voordeel van ADO Den Haag.

• Roda JC kwam in zestien van de vorige 25 Eredivisie-wedstrijden tegen ADO Den Haag in Kerkrade als winnaar uit de strijd. De ploeg uit de Hofstad triomfeerde tweemaal en zeven keer voegden beide clubs een punt toe aan het totaal na het onderlinge treffen.

• De term wordt te pas en te onpas gebruikt, maar we kunnen Roda JC wel degelijk een angstgegner noemen van ADO Den Haag. De residentieclub won, wedstrijden in Den Haag meegerekend, slechts één van de laatste twintig competitieduels met de Limburgers. Negen keer triomfeerde Roda JC en tien keer werd het gelijk.

• Nog niet alle negatieve series van Roda JC zijn voorbij. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou trof in de laatste drie thuiswedstrijden geen doel. De laatste keer dat Roda JC vier duels op rij niet scoorde in Kerkrade was in 1973.

Mike Havenaar: vaak op schot tegen Roda JC Kerkrade.
Mike Havenaar: vaak op schot tegen Roda JC Kerkrade.

• Roda JC en ADO Den Haag zijn dit seizoen de clubs die het langst op achterstand hebben gestaan. De club van coach Zeljko Petrovic keek al 324 minuten tegen een nadelige marge aan, Roda JC zelfs nog zestig minuten langer.

• De Limburgers moeten vooral letten op Mike Havenaar, die in het verleden liefst vijf keer scoorde tegen Roda JC. Tegen geen enkele andere club was hij vaker trefzeker.

• ADO Den Haag probeert de zesde achtereenvolgende nederlaag in de Eredivisie te voorkomen. De laatste keer dat de club uit de Hofstad een dergelijke reeks neerzette was in het najaar van 2008, toen liefst zeven Eredivisie-duels op rij in een verliesbeurt uitmondden.

• ADO Den Haag zag dit seizoen met Ludcinio Marengo, Tyronne Ebuehi en Kevin Jansen al drie invallers scoren. Samen met AZ het hoogste aantal na negen duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.