Roda JC na gelijkspel tegen NEC tweede

Reacties

Machteloosheid was troef bij het duel der promovendi. Roda JC Kerkrade klimt dankzij het doelpuntloze gelijkspel tegen NEC naar de tweede plaats.

Roda JC na gelijkspel tegen NEC tweede

Navarone Foor had bij NEC de status gekregen van goudhaantje. Zijn twee treffers, ook de enige van NEC dit seizoen, waren goed voor de zes punten die de Nijmeegse club in de eerste vier duels had verzameld. De aanvaller was in de eerste minuut van de ontmoeting met Roda JC dicht bij zijn derde goal. De paal stond die in de weg.

De wedstrijd in Kerkrade ontwikkelde zich zo dat één treffer beslissend zou worden. Beide ploegen hadden immers te veel moeite om echt gevaarlijk te zijn. Roda JC mocht daarbij wel iets meer aanspraak maken op een doelpunt. Onder anderen Mitchell Paulissen en Edwin Gyasi waren gevaarlijk geweest. De laatste scoorde ook, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Geen van de spelers in Kerkrade slaagde erin te scoren en zo het duel der promovendi te beslissen. Foor wist na bijna een uur dat hij in elk geval de rol van goudhaantje niet kon bevestigen. Maar ook zijn vervanger Mihai Roman bleek onmachtig in Kerkrade. De Roemeense spits, overgenomen van Pandurii Targu Jiu, bleef bij zijn debuut droog staan.

Door het gelijkspel komt Roda JC op tien punten, waarmee het voorlopig tweede staat in de Eredivisie. NEC vindt zichzelf met zeven punten terug op achtste plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.