Roda JC meldt zich bij Excelsior voor Veldwijk

Reacties

Roda JC hoopt zijn spitsentekort op te lossen door Lars Veldwijk (22) over te nemen van Excelsior. De Limburgse club heeft zijn belangstelling voor de frontman bij de Rotterdammers kenbaar gemaakt.

Roda JC meldt zich bij Excelsior voor Veldwijk

Dat bevestigt Ferry de Haan, algemeen directeur van de Kralingers tegenover Voetbal International. 'Er is inmiddels contact geweest met Roda over Veldwijk, maar dat heeft nog niet tot een officieel bod geleid.' Het contract van Veldwijk, die in 23 competitieduels dertien doelpunten maakte voor Excelsior, loopt tot medio 2015.

'Bij een reëel bod zijn we bereid mee te werken aan een transfer, maar ik wil benadrukken dat er geen financiële noodzaak is om Lars te verkopen. Hij is onze topscorer en is dus een belangrijke speler voor ons. We laten hem niet zomaar gaan', vervolgt De Haan.

Roda zit bijzonder dun in zijn aanvallers. Frank Demouge is geblesseerd, terwijl Krisztián Németh voor vijf duels geschorst is vanwege zijn rode kaart in het bekerduel met AZ van dinsdag. Bij heftig protesteren tegen een arbitrale beslissing liep hij vervolgens tegen scheidsrechter Serdar Gözübüyük aan.

Veldwijk is een goede bekende van Jon Dahl Tomasson, die het trainerschap van Excelsior vorige maand verruilde voor dezelfde functie bij Roda. Veldwijk is bezig aan zijn eerste seizoen bij Excelsior en kwam eerder uit voor FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam.
(Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.