Roda JC laat Dordrecht achter met complimenten

Roda JC heeft zich ten koste van FC Dordrecht geschaard bij de laatste vier van de strijd om de KNVB-beker. Spelhervattingen bleken doorslaggevend aan De Krommedijk (1-3).

Ondanks de verwachte mindere kwaliteit legde FC Dordrecht Roda JC in de eerste helft zijn wil op. De ploeg van trainer Gert Kruys speelde fris en verdiende niet dat de Limburgse gasten de kleedkamer na 45 minuten opzochten met een 1-0 voorsprong. Met meer geluk dan wijsheid had Roland Lamah de score na minder dan een half uur geopend.

De Belgische huurling tikte een corner achter Dordrecht-keeper Sjoerd Rensen, zoals invaller Pa Modou Kah kort na rust een vrije trap van Willem Jansen met succes verlengde. Het resultaat van de twee spelhervattingen bleek een voldoende basis voor Roda JC voor een vervolg in de strijd om de KNVB-beker

Roda JC, dat aantrad zonder de zieke Marcel Meeuwis, beperkte zich tot het verdedigen van de voordelige marge. FC Dordrecht bracht via invaller Ibad Muhamadu nog wel de spanning terug, maar moest het uiteindelijk doen met de complimenten als beloning voor het aandeel in het aantrekkelijke bekergevecht. Anouar Hadouir maakte acht minuten voor tijd een einde aan de Limburgse onzekerheid.