Roda JC denkt aan overstap naar kunstgras

Reacties

Roda JC overweegt in de zomerstop een kunstgrasmat aan te leggen in het Parkstad Limburg Stadion. Op die manier kan het eerste elftal het gedateerde trainingscomplex Kaalheide verlaten.

Roda JC denkt aan overstap naar kunstgras

'We hebben een aantal opties in overweging', licht algemeen directeur Marcel van den Bunder toe aan Voetbal International. 'Een daarvan is een kunstgrasmat in ons stadion. Er kleven daar natuurlijk de nodige voor- en nadelen aan en die onderzoeken we nu. Binnen enkele weken nemen we een beslissing.'

In financieel opzicht zou een kunstgrasmat een uitkomst zijn. 'Het onderhouden van zo'n mat is veel goedkoper dan het onderhouden van een echte mat', weet Van den Bunder. Het stigma dat aan kunstgras kleeft is volgens Van den Bunder aan het verdwijnen. 'Het wordt steeds meer geaccepteerd in het voetbal. Er is nu al een handvol clubs in de Eredivisie met zo'n mat. Spelers hebben er steeds minder problemen mee. Bovendien voorkom je met kunstgras perikelen zoals FC Groningen die nu heeft', verwijst de directeur naar de bar slechte grasmat in de Euroborg.

Alternatieven voor het aanleggen van kunstgras is met het eerste elftal voor trainingen uitwijken naar amateurclubs in de regio, zoals dit seizoen als noodoplossing al zo nu en dan gebeurde. 'Onze velden op Kaalheide zijn namelijk gewoon op', licht Van den Bunder toe. Een eventuele degradatie naar de Eerste Divisie heeft geen invloed op de beslissing. 'Dat staat er helemaal los van.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.