Roda blijft in spoor van NEC en voert tweede periode aan

Roda JC heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de tweede periode van de Jupiler League. Door een krankzinnige ontknoping bij het duel tussen FC Emmen en Almere City FC zijn de Limburgers de nieuwe koploper in de tweede periode. Bovendien blijft het gat met NEC, koploper op de reguliere ranglijst, een punt.

FC Emmen-Almere City FC 2-2
De belangen voor aanvang van het duel in Emmen waren duidelijk. Almere City FC was met zestien punten uit zes duels de koploper in de tweede periode gevolgd door Emmen en Roda JC op een punt. Cas Peters was na 48 minuten de maker van het openingsdoelpunt, dat ook lang de eindstand leek te bepalen. Peters kapte naar binnen en krulde de bal prachtig raak, al was het weerwerk van Almere City-doelman Marco van Duin allesbehalve fraai.

Hoewel Emmen al vanaf de 32ste minuut met tien man stond - Tim Siekman kreeg een rode kaart voor het stoppen van de doorgebroken Vincent Janssen - werd het in de slotfase ook nog 2-0. Boy Deul leek in de slotfase het laatste beetje spanning weg te nemen, maar niets was minder waar. Door een benutte strafschop van Janssen en een goal van Cees Toet in de 93ste minuut werd het 2-2.

Door de twee goals in blessuretijd moet FC Emmen toestaan dat Roda JC de leiding in de tweede periode overneemt. De Limburgers hebben achttien punten. NEC, dat de eerste periode won, en Almere City volgen met zeventien punten. FC Emmen heeft zestien punten en FC Eindhoven vijftien.

Roda JC Kerkrade-FC Oss 4-3
Roda heeft in eigen huis veerkracht getoond. Door goals van Genaro Snijders en Jonathan Opoku in de eerste achttien minuten stond het al snel 0-2, maar door treffers van Mitchel Paulissen, Tom van Hyfte, Bart Biemans en Guy Ramos werd het 4-2. Lorenzo Piqué van FC Oss haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd met rood vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd. In de slotfase maakte het tiental van Oss nog wel 4-3 dankzij Justin Mathieu, maar daar bleef het bij. Door de zege blijft Roda tweede, met een punt achterstand op koploper NEC.

SC Telstar-NEC 0-1
Het doelpunt van Christian Santos bleek goud waard voor de Nijmeegse koploper. Hij zorgde in de 24ste minuut met zijn belangrijke treffer al voor de eindstand. Daardoor blijft NEC, dat het duel met tien man eindigde door een rode kaart voor Alireza Jahanbakhsh, koploper met een puntje voorsprong op rivaal Roda.

FC Eindhoven-Helmond Sport 3-0
FC Eindhoven blijft uitermate goed presteren in de Jupiler League. Vrijdagavond waren een vroege goal van Tom Boere en twee treffers in het laatste kwartier (Fries Deschilder en Jason Bourdouxhe) goed voor een 3-0 zege. Zo blijft Eindhoven op de ranglijst derde met maar vijf punten achterstand op NEC. In de periode is Eindhoven met vijftien punten uit zeven duels eveneens in de running.