Amateurtak KNVB stemt voor voetbalpiramide

Reacties

De amateurclubs hebben zaterdag ingestemd met de nieuwe inrichting van de voetbalpiramide, die de KNVB met ingang van het seizoen 2016/17 wil invoeren. Daarmee is een belangrijke stap gezet richting de zogeheten Landelijke Divisie.

Amateurtak KNVB stemt voor voetbalpiramide

De nieuwe opzet is bedoeld om de doorstroming van de amateurs naar het betaalde voetbal natuurlijker te laten verlopen. Dat was eerder al de achterliggende gedachte bij de start van de Topklasse-competities, maar het gros van de clubs zag af van promotie naar de Jupiler League.

De KNVB pleitte enkele maanden geleden voor andere indeling van diverse competities. Zo wil de Nederlandse voetbalbond de beloftencompetitie opheffen en een nieuwe competitie onder de Eredivisie en de Jupiler League plaatsen. Hierdoor is het mogelijk dat clubs degraderen uit de Jupiler League.

Bondsvoorzitter Michael van Praag liet weten dat de Verenigingsraad van het amateurvoetbal massaal heeft ingestemd met het nieuwe voorstel rondom de voetbalpiramide. Opvallend, aangezien er in een eerder stadium een groot deel van de amateurclubs juist tegen de nieuwe opzet was. Maar dat bleek dus niet uit de stemming.

Zes tegen
'Slechts zes van de zestig stemmen binnen de Verenigingsraad waren tegen', laat een woordvoerder weten aan Voetbal International. 'Waar de amateurs in 2013 nog vonden dat de KNVB te snel ging, was men nu zeer tevreden over de inspraak omtrent de plannen. Er is goed naar de wensen van de amateurclubs geluisterd.'

'Het grootste struikelblok was ook dit keer de overgang van amateurvoetbal naar betaald voetbal', vervolgt de zegsman. 'Daar heeft de bond uitvoerig naar gekeken en ook goede overgangsvoorwaarden gesteld. Maar de clubs zien wel in dat de nieuwe opzet in het belang van het Nederlandse voetbal het beste is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.