Robben voorkomt averij voor uittredend wereldkampioen

Reacties

Arjen Robben heeft 2014 in stijl afgesloten. Hij bezorgde Bayern München met een goal in de slotminuut drie punten bij FSV Mainz 05 en bekroonde daarmee een voor hem prachtig jaar.

Robben voorkomt averij voor uittredend wereldkampioen

Bayern München wist door de 0-4 overwinning bij FC Augsburg vorig weekend al dat het zich Herbstmeister mag noemen, waarna onder anderen Arjen Robben (foto) verzuchtte dat de pijp bijna leeg was bij Bayern. De vermoeide koploper leek tegen Mainz dan ook op weg naar zeldzaam puntenverlies, maar dat was buiten Robben gerekend: 1-2.

Trainer Pep Guardiola moest bij Der Rekordmeister drie basiskrachten missen, maar het was een vervanger – hoewel niet een van de minsten – die Bayern op 1-1 zette. Vlak na de 1-0 van Elkin Soto zorgde Bastian Schweinsteiger, die de geblesseerde Xabi Alonso verving, met een rake vrije trap voor de gelijkmaker. Ook Mehdi Benatia en Robert Lewandowski ontbraken, Robben speelde wel gewoon negentig minuten.

Lang leken hij en zijn ploeggenoten te moeten accepteren dat ze averij zouden oplopen, maar in de laatste minuut schoot de Nederlandse Sportman van het Jaar alsnog de 1-2 tegen de touwen. Zo zette hij een mooie kroon op een voor hem geweldig 2014, waarin hij onder meer met Oranje derde werd op het WK en met Bayern de landstitel pakte.

Tevens bezorgde hij Bayern een fraai afscheid van de titel van wereldkampioen. Het duel bij Mainz was de laatste met het gouden embleem, dat de winnaar van het WK voor clubteams mag dragen, op de borst. Zaterdag spelen Real Madrid en het Argentijnse San Lorenzo in de finale van het WK in Marokko, de winnaar daarvan onttroont Bayern München als beste clubteam van de wereld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.