Robben uit voorzorg naar de kant bij Bayern München

Reacties

Arjen Robben is dinsdagavond tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus al in de 33ste minuut naar de kant gegaan. Bayern München heeft inmiddels laten weten dat de 31-jarige aanvaller zich uit voorzorg heeft laten wisselen met een lichte spierblessure.

Robben uit voorzorg naar de kant bij Bayern München

Voordat Joshua Kimmich in het veld kwam als vervanger van Robben, probeerde de aanvoerder van het Nederlands elftal een bal binnen te houden. Toen dat mislukte, bleef de linkspoot heel even liggen. Twaalf minuten daarvoor had Thomas Müller na een slim kopballetje van Robben nog voor een 3-0 voorsprong gezorgd tegen de Grieken.

Begin september moest Robben in het EK-kwalificatieduel met IJsland (0-1) de strijd ook na iets meer dan een half uur staken. Vervolgens duurde het anderhalve maand voordat Bayern-trainer Pep Guardiola de vleugelspits zijn rentree zag maken in de competitiewedstrijd tegen 1. FC Köln. Sindsdien kwam Robben tot zeven duels en drie goals voor de regerend kampioen van Duitsland.

Het had ook tot gevolg dat bondscoach Danny Blind weer over de 88-voudige international kon beschikken. In de oefeninterland tegen Wales nam de ex-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid het Nederlands elftal met twee doelpunten bij de hand. Het waren pas zijn eerste interlandtreffers van het kalenderjaar. Vervolgens keerde hij terug naar Bayern, om aan zijn conditie te werken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.