Robben twijfelgeval, Benatia 'nog niet klaar'

Reacties

Josep Guardiola houdt de optie open dat hij zaterdag tegen VfB Stuttgart een beroep doet op Arjen Robben. De trainer van Bayern München zette wel een streep door Mehdi Benatia.

Robben twijfelgeval, Benatia 'nog niet klaar'

Guardiola heeft naar eigen zeggen dagelijks contact met teamarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt over de vorderingen van Robben en Xabi Alonso in hun herstel. De aanvaller en middenvelder werden geplaagd door een enkelblessure.

De Spaanse coach heeft nog geen uitsluitsel gekregen over de inzetbaarheid van de twee ervaren krachten. Een dag voor het thuisduel met VfB Stuttgart liet hij dan ook open of hij een beroep kan doen op Robben en Alonso.

Verdediger Benatia, deze zomer voor 28 miljoen euro overgenomen van AS Roma, moet nog wachten op zijn eerste optreden voor Bayern München. 'Hij heeft pas twee keer met de groep getraind en heeft nog wat meer tijd nodig', aldus Guardiola. 'Hij is nog niet klaar. Ik ben wel zeker dat hij ons vroeg of laat gaat helpen. En ik hoop vroeg.'

Franck Ribéry staat daarentegen wel aan de vooravond van zijn eerste optreden van het seizoen voor Bayern. De Franse aanvaller heeft zijn rugproblemen achter zich gelaten. Guardiola plaatste wel een kanttekening. 'We moeten niet vergeten dat hij de laatste drie, vier maanden misschien maar één wedstrijd negentig minuten gemaakt heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.