Robben: 'Twee zuivere strafschoppen, eentje gegeven'

Reacties

Arjen Robben heeft maandag op een persconferentie gereageerd op zijn 'Schwalbe-uitspraak'. De aanvaller van Oranje weigert zijn woorden, die door de buitenlandse media verkeerd zijn geïnterpreteerd, terug te nemen.

Robben: 'Twee zuivere strafschoppen, eentje gegeven'

Robben bood na de met 2-1 gewonnen achtste finale tegen Mexico zijn excuses aan voor een fopduik. Buitenlandse media dachten vervolgens dat hij het had over het moment waarbij Robben in de extra tijd een penalty versierde, maar dat klopte niet. De aanvaller neemt die uitspraak dan ook niet terug.

'Ik sta er nog steeds helemaal achter, eerlijkheid duurt het langst', meldde Robben. 'Jammer dat het door verschillende media verkeerd wordt overgenomen. In de eerste helft was er een situatie buiten het zestienmetergebied, die geen invloed op de wedstrijd had. Daar heb ik mijn excuses voor aangeboden', verduidelijkte hij nog maar eens.

Verder wilde Robben het vooral hebben over het feit dat Oranje enorme veerkracht had getoond door een 0-1 achterstand in de absolute slotfase om te draaien. 'We hadden twee zuivere strafschoppen moeten hebben, maar kregen er maar eentje. Dat is alles, we moeten door. Ik heb nu geen zin om er verder op door te gaan, dit is mijn uitleg. De nadruk moet liggen op de prestatie van onze ploeg.'

Wel wilde hij het nog hebben over de winnende goal van Klaas-Jan Huntelaar. Die mocht van Robben de penalty nemen, hoewel hij vier van de laatste vijf strafschoppen had gemist. 'Gelukkig was ik daar niet van op de hoogte', lachte hij. 'Ik was er namelijk heel zeker van dat hij hem zou maken. Hij was fris en scherp, daar moet je soms een slimme keuze in maken. Als ik niet had gewild dat hij hem zou nemen, dan had ik het gewoon zelf gedaan', besloot Robben.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.