Robben terug in basis bij superoffensief Bayern

Reacties

Na twee maanden heeft Arjen Robben in de Bundesliga weer een basisplaats bij Bayern München. De Oranje-international komt aan de aftrap tijdens het thuisduel met 1899 Hoffenheim (aftrap 17.30 uur).

Robben terug in basis bij superoffensief Bayern

De verwachting was dat Robben genoegen moest nemen met een reserverol vanwege de aanwezigheid van concurrenten Kingsley Coman en Douglas Costa. Maar trainer Josep Guardiola zag wel ruimte voor een basiscomeback van de aanvaller, die door een spierblessure sinds 21 november in de Bundesliga geen wedstrijd meer was begonnen.

Met de basisplaats van Robben heeft Guardiola gekozen voor een extra aanvallende tactiek, waarbij de Nederlander met Thomas Müller, Coman en Douglas Costa de Beierse aanvalslinie vormt achter diepe spits Robert Lewandowski.

De bank laat zien welke grote blessureproblemen Bayern heeft. Naast doelman Tom Starke heeft Guardiola slechts vier veldspelers achter de hand. Javi Martínez viel op het laatste moment weg vanwege knieproblemen. De Spanjaard liet via Twitter weten dat het 'godzijdank' niet gaat om een ernstige blessure. Hij is desondanks enkele weken uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.