Robben: 'Soms moet je slim zijn, en ik ken Klaas'

Arjen Robben speelde een cruciale rol bij de ontsnapping tegen Mexico, door een strafschop te verdienen en vervolgens de bal te laten aan Klaas-Jan Huntelaar. 'Ongelooflijk.'

Robben kon er met zijn hoofd na afloop nog niet echt bij. 'Het besef moet nog komen. Ongelooflijk. Vijf minuten voor tijd liggen we er nog uit', zei de aanvaller over de ongekende ontsnapping tegen Mexico (2-1).

Na de gelijkmaker van Wesley Sneijder maakte invaller Huntelaar het feest compleet. 'We doen het met z'n allen. Dit was zijn moment', zei Robben over de benutte strafschop door de spits van Schalke 04.

'Normaal gesproken wil ik ook wel schieten. Ik geloof er niet in dat je hem niet moet nemen als je zelf de strafschop heb gekregen', aldus Robben, die de bal gaf aan Huntelaar. 'Nummer één Robin was eruit, en ik ben nummer twee. Maar soms moet je slim zijn. Ik ken Klaas, hij was nog fris. Ik had alle vertrouwen in hem. Hij is een klassespits.'

Robben had in de eerste helft naar eigen zeggen al een strafschop moeten krijgen. 'Als dat geen penalty is?', zei hij over de niet bestrafte actie van Hector Moreno. 'Maar ik moet eerlijk zijn en mijn excuses maken voor een schwalbe daarvoor. Dat was een stomme actie. Ik baalde daar enorm van.'

Maar het goede gevoel overheerste. 'Ik ben trots wat we met deze ploeg presteren. Als we uitgeschakeld zouden worden, hadden we elkaar niets kunnen verwijten. Aan de bal waren we nu beter, maar dit keer minder goed bij balverlies.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.