Robben schrijft vijfde landstitel op vreemde bodem bij

Voor Arjen Robben betekent de 23ste landstitel van Bayern München alweer het zesde kampioenschap in zijn loopbaan. Liefst vijf daarvan behaalde de Oranje-international in een buitenlandse competitie.

Robben schrijft vijfde landstitel op vreemde bodem bij

Robben veroverde tot nu toe twee landstitels met Chelsea, één met Real Madrid en nu twee met Bayern München. Hij is de eerste Nederlandse speler die in de grote vier Europese competities (Engeland, Duitsland, Spanje en Italië) vijf keer kampioen wordt.

Mark van Bommel kroonde zich vier keer (éénmaal met Barcelona en AC Milan en twee keer met Bayern München) tot kampioen. Ronald Koeman (Barcelona), Edwin van der Sar (Manchester United) en Raimond van der Gouw (Manchester United) behaalden vier titels met één werkgever in een Europese topcompetitie.

Weliswaar wonnen ook Leen Barth (in de jaren zeventig), Graeme Rutjes (in de periode 1988-1995) en Giovanni van Bronckhorst (1998-2006) vijf landstitels buiten de eigen landsgrenzen, maar dat drietal deed dat niet in louter topcompetities.

Zo wonnen Barth en Rutjes hun kampioenschappen op Belgische bodem, terwijl Van Bronckhorst behalve titels met Barcelona (twee) en Arsenal (één) ook twee keer kampioen werd met de Schotse grootmacht Glasgow Rangers. (Willem van Beeren & Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen