Robben: 'Real Madrid is de moeilijkste tegenstander'

Bayern München is woensdagavond in de eerste van twee halve finaleduels met Real Madrid géén favoriet voor het bereiken van de Champions League-finale. Dat beweert aanvaller Arjen Robben, die een zeer lastig duel met zijn vorige werkgever verwacht.

'Kijkend naar onze recent gespeeld wedstrijden, kun je stellen dat we juist geen favoriet zijn', refereert de 73-voudig international aan de competitienederlagen tegen FC Augsburg (1-0) en Borussia Dortmund (0-3) eerder deze maand. 'Real Madrid barst van de kwaliteit, dus we zullen het uiterste van onszelf moeten geven', zegt de Oranje-international tegen Kicker.

Volgens Robben is Real Madrid misschien wel de moeilijkste tegenstander van alle halve finalisten. 'Real heeft de kwaliteit om elke club van de mat te spelen. Als we niet oppassen, zullen ze ons te grazen nemen. Maar bij grote wedstrijden staan we er altijd. Belangrijk is dat we tijdens de wedstrijd controle blijven houden.'

Twee jaar geleden kwamen beide grootmachten elkaar ook al tegen in de halve finale van de Champions League. De club uit Beieren won de heenwedstrijd in München toen met 2-1, maar leed in de return in Spanje een 2-1 nederlaag (met een doelpunt van Robben vanaf de penaltystip), waarna een penaltyreeks de beslissing moest brengen. Die viel - mede door Madrileense missers van Sergio Ramos, Kaká en Cristiano Ronaldo - in Duits voordeel uit.

Uiteindelijk ging Bayern in dat seizoen in de finale kopje onder tegen Chelsea. Na een 1-1 stand na negentig minuten en een gemiste penalty van Robben in de verlenging, bleken The Blues uiteindelijk te sterk in de strafschoppenreeks.