Robben niet bij selectie voor ouverture tegen Dortmund

Reacties

Bayern München begint zonder Arjen Robben aan de strijd tegen Borussia Dortmund om de Duitse Super Cup. De Oranje-international zal vanaf de tribune toekijken, aangezien hij ook niet op de reservebank zit. Spits Robert Lewandowski treedt aan tegen zijn voormalige werkgever.

Robben niet bij selectie voor ouverture tegen Dortmund

Net als de zes Duitse wereldkampioenen en de Braziliaan Dante mocht Robben later aan de voorbereiding beginnen van trainer Josep Guardiola, die vanavond opnieuw met drie verdedigers begint. 'De training is nu het belangrijkst. Niemand kan van de halvefinalisten verwachten dat ze woensdag fit zijn. Als dat bij mij wel het geval is, dan zou ik graag spelen. De Super Cup is een mooie prijs', meldde Robben onlangs nog wel.

In tegenstelling tot Robben start Robert Lewandowski wel in de basiself. De Poolse spits treft voor het eerst sinds zijn saillante overgang Dortmund als opponent. Doelman Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller beginnen wel aan de kraker, terwijl ook zij korter aan de voorbereiding bezig zijn dan de overige spelers. Mario Götze, Philipp Lahm en Dante beginnen als reserve, evenals de twee doelmannen Pepe Reina en Tom Starke.

Behalve de vakantieperikelen van de WK-gangers zijn er meer hoofdbrekens voor Guardiola. 'Afgelopen jaar waren onze spelers bij de Super Cup fitter. Nu hebben we maar acht of negen echt fitte spelers, meer niet', verkondigde hij dinsdag al. De lichtgeblesseerde Bastian Schweinsteiger komt vanavond evenals de al langer geblesseerden Thiago Alcântara, Franck Ribéry en Rafinha niet in actie.

Bij Dortmund start de deze zomer vastgelegde spits Ciro Immobile. De Duitse WK-ganger Mats Hummels zit, net als Robben bij Bayern, niet bij de selectie.

De opstellingen:
Bayern Munchen:
Neuer; Boateng, Martínez, Alaba; Hojberg, Gaudino, Rode, Bernat; Müller, Lewandowski, Shaqiri.

Borussia Dortmund: Langerak; Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer; Kehl, Kirch; Hofmann, Mkhitaryan, Aubameyang; Immobile

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.