Robben in spoor van Van Basten, Bergkamp en Kluivert

Reacties

Arjen Robben bereikte dinsdagavond tegen SC Freiburg (2-0 zege) een mijlpaal in zijn loopbaan. De Oranje-international staat nu op exact honderd treffers in dienst van zijn werkgever Bayern München.

Robben in spoor van Van Basten, Bergkamp en Kluivert

Robben is de achtste Nederlander die erin slaagt minstens honderd doelpunten te maken voor één club op het hoogste niveau in de grootste vier Europese competities (Engeland, Spanje, Duitsland en Italië). Recent ging Klaas-Jan Huntelaar hem nog voor met zijn 99ste, 100ste en 101ste treffer namens Schalke 04.

Marco van Basten slaagde als eerste Nederlander erin de grens van honderd goals te bereiken voor één club uit de grootste competities in Europa. San Marco deed dat uiteraard in dienst van AC Milan, waarvoor hij tussen 1987 en 1995 in 201 officiële optredens 125 keer scoorde. Daarna volgden ook Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy, Roy Makaay en Robin van Persie zijn voorbeeld.

Robben is na Makaay (103 goals in 183 wedstrijden voor Bayern München) en Huntelaar de derde Nederlander die de mijlpaal bereikt bij een club uit de Bundesliga. Hij kan komende vrijdag, in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05, Makaay passeren en de productiefste Nederlander aller tijden voor één Duitse ploeg op het hoogste niveau worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.