Robben: 'Ik baal wel van het vertrek van Guardiola'

Reacties

Arjen Robben (31) is blij dat het voor hem vervelende jaar 2015 er zo goed als opzit. De Oranje-international was even voor een vakantie in Nederland en liet weten te balen van het vertrek van trainer Josep Guardiola bij Bayern München, die onlangs aankondigde na dit seizoen te stoppen bij de Beierse grootmacht.

Robben: 'Ik baal wel van het vertrek van Guardiola'

Voor Robben was het jaar 2015 een teleurstellende jaargang. Waar hij een jaar eerder nog uitblonk en derde werd met Oranje op het WK, speelde in 2015 weer blessureleed op. Door een laatste spierblessure staat de 31-jarige aanvaller in het seizoen 2015/16 maar op twaalf officiële duels voor Bayern. In die optredens was hij wel nog vijf keer trefzeker.

Op 22 januari hervat Bayern, dat in de competitie acht punten voorsprong heeft op Borussia Dortmund, de competitie in een uitduel met Hamburger SV. Robben verwacht dan weer van de partij te zijn. 'Normaal gesproken ben ik dan weer fit', keek hij in gesprek met de NOS vooruit. 'Wat dat betreft ben ik ook blij dat 2015 voorbij is. In meerdere opzichten is het een rotjaar geweest. Voor mij persoonlijk vooral op fysiek vlak; na twee jaar onafgebroken te kunnen voetballen begon ik in maart met kwakkelen. Uiteindelijk ben ik na die lullige blessure nooit in mijn ritme gekomen. Ik ben blij dat ik mijn portie weer gehad heb', zo sprak hij de hoop uit in 2016 niet meer geplaagd te worden door blessures.

Terwijl Robben aan de kant stond, gebeurde er bij Bayern van alles. Guardiola kondigde zijn afscheid aan en de clubleiding reageerde door Carlo Ancelotti aan te stellen. 'Ja, daar baal ik wel van', zo reageerde Robben toen hij werd geconfronteerd met het vertrek van Guardiola. 'Ik vind het erg jammer. En Ancelotti... Dat is nog zo ver weg. We zitten nog midden in het seizoen. En we hebben nog heel wat te winnen', refereerde hij aan de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League. In de achtste finale is Juventus de tegenstander.

Robben deed zijn uitspraken overigens in schaatstempel Thialf. 'Het komt niet zo vaak voor dat ik een wat langere tijd in Nederland ben en de tijd heb', legde hij uit. 'Ik vind het een leuke sport en heb goed contact met Sven Kramer. Ik kom speciaal voor hem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.