Robben heeft belangrijke boodschap, prachtig gebaar Wijnaldum

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben heeft belangrijke boodschap, prachtig gebaar Wijnaldum

'Ik vind het een belangrijke boodschap naar de jeugd toe dat ze heel dankbaar moeten zijn met de faciliteiten die ze tot hun beschikking krijgen. Dat mag nooit ten koste gaan van hun inspiratie en motivatie.'
Arjen Robben gaf maandag het startsein voor de bouw van het TopsportZorgcentrum in Groningen. In zijn tijd als jeugdspeler bij FC Groningen waren die faciliteiten er niet (FC Groningen TV)

Georginio Wijnaldum heeft een Iers jongetje in Liverpool een prachtige avond bezorgd in een schoenenwinkel. De elfjarige Paddy Mackessy liet zijn oog vallen op een mooi paar voetbalschoenen, maar vertelde aan de geïnteresseerde en toevallig aanwezige Wijnaldum dat zijn ouders niet genoeg geld hebben om de kicksen aan te schaffen. Terwijl Mackessy al met zijn moeder de winkel uitliep, besloot de Liverpool-middenvelder de schoenen voor de jongen te kopen. Wijnaldum 347 euro armer, een jonge Liverpool-fan een prachtige herinnering rijker.

• Sommige clubs in de Eredivisie hebben al veel moeite om hun stadion vol te krijgen, maar de jeugdteams van Bayern München en Borussia Dortmund hebben aan belangstelling geen gebrek. De teams onder 19 jaar speelden om de titel in een rechtstreeks duel. Aantal toeschouwers: 34.000. Hoewel er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord, kregen de tienduizenden toeschouwers met een zenuwslopende penaltyserie alsnog waar voor hun aanwezigheid.

• Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen spelen nu weliswaar voor Tottenham Hotspur, maar dat betekent niet dat ze hun oude werkgever zijn vergeten. Het trio wenst Ajax middels een video alle succes voor de Europa League-finale tegen Manchester United van woensdag.

• Na mogelijk zijn laatste wedstrijd op Old Trafford maakte Wayne Rooney met zijn vrouw en kinderen een rondje. Ook zijn jongste zoon Kit (1) had het wel naar zijn zin op het veld. En hij vond in tegenstelling tot zijn vader tegen Crystal Palace wel het net, letterlijk in zijn geval.

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet wil terugkeren in de Bundesliga.'
Amin Younes spreekt zich in gesprek met het Duitse Sport1 uit over zijn toekomst. Maar een terugkeer laat volgens de Ajax-aanvaller, die aan de vooravond staat van zijn debuut voor Duitsland, nog wel even op zich wachten. 'Ik heb inmiddels al Nederlands geleerd.'

• Anastacia had zich al laten gelden na de laatste wedstrijd van Bayern München, maar de zangeres was ook te horen tijdens het avondprogramma van Der Rekordmeister. En als sluitstuk van de avond was er een bijzonder duet, met niemand minder dan Carlo Ancelotti. De Italiaanse trainer gaat inmiddels in volksmond door het leven als Conte, Paolo wel te verstaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De fans van Rosario Central waren de zege op aartsrivaal Newell's Old Boys van een week eerder allerminst vergeten. Tijdens de eerste helft van het duel met Racing van zondag brachten ze het nog even onder de aandacht door babypoppen gehuld in de shirts van hun rivaal op het veld te gooien.

• Sylvie Meis feliciteerde op Instagram de selectie van Hannover 96 met de promotie naar de Bundesliga. De spelers hadden dit seizoen een bijzonder kleedkamerritueel: bij elk punt werd een pop van de presentatrice langzaam uitgekleed. De Nederlandse schone beloofde bij een kampioenschap in de kleedkamer van de formatie uit Hannover te verschijnen. Helaas voor de spelers ging de titel in de Tweede Bundesliga naar VfB Stuttgart.

• Twintig jaar geleden boekte Schalke 04 het grootse succes in de clubhistorie door de UEFA Cup te winnen tegen Internazionale. Om die reden werd zondag het Eurofighter-Spiel georganiseerd. Veel oud-spelers kwamen samen in Gelsenkirchen en ook de trainer van het succesteam van 1997, Huub Stevens, werd in het zonnetje gezet. Ook oud-verdediger Johan de Kock speelde mee. Hij stond tijdens het succesjaar in de defensie van Die Königsblauen. Klaas-Jan Huntelaar viel nog in en pikte uiteraard een doelpuntje mee. 

• Real Madrid kon het niet laten bij het kampioensfeest even een sneer uit te delen aan Barcelona-verdediger Gerard Piqué. Volgens Spaanse media zongen verschillende spelers mee met een lied richting de Catalaan: 'Piqué, Cabrón, Saluda al Campeón!' Wat betekent: 'Piqué, klootzak! Groet de kampioen.'

• Zelfs de Lazio-fans toonden zondag respect voor AS Roma-icoon Francesco Totti. De veertigjarige Italiaan zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn carrière.

• Xabi Alonso hing zaterdag zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Steven Gerrard sprak een mooie boodschap in voor de Spaanse middenvelder. Het tweetal won samen de Champions League met Liverpool in 2005 na een legendarische comeback tegen AC Milan. The Reds kwamen terug van een 3-0 achterstand om even later na strafschoppen de cup omhoog te houden.

• Danny Blind kijkt uit naar de finale tussen Ajax en het Manchester United van zijn zoon Daley. 'Ik ben altijd van mening geweest dat voetbal leidend moet zijn', vertelt hij in De Telegraaf. 'Wat dat betreft onderstreep ik de mening van Peter Bosz. Voetbal is de sleutel tot succes. Met elf krachtpatsers zal je geen Europa Cup winnen, echt niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.