Robben en Bayern maken einde aan onzekerheid

Reacties

Arjen Robben speelt ook komend seizoen voor Bayern München. Na maanden van om elkaar heen draaien ligt er een akkoord over een nieuw contract.

Robben en Bayern maken einde aan onzekerheid

Robben toont zich gelukkig met de contractverlenging. 'Bayern hoort bij de beste clubs ter wereld en München is voor mij en mijn familie een tweede thuis geworden', zegt de Oranje-international op de clubwebsite. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is op zijn beurt blij dat Robben bij Bayern blijft. 'Arjen is op zijn positie een van de beste spelers ter wereld.'

Vader en zaakwaarnemer Hans Robben gaf aan Kicker uitleg over waarom het contract met één jaar werd verlengd. 'Dat was op uitdrukkelijke wens van Arjen, want hij stopt als hij het gevoel heeft niet meer mee te kunnen op het hoogste niveau. Arjen wil niet het vijfde wiel aan de wagen zijn.'

Robben en Bayern spraken verschillende keren uit met elkaar door te willen gaan. Maar door het uitblijven van de handtekeningen bleef de deur richting een afscheid op een kier staan, zeker nadat de aanvaller China als bestemming niet had uitgesloten. De onzekerheid over zijn toekomst in Beieren is nu weggenomen.

De Oranje-international, die in 2009 van Real Madrid naar Bayern verhuisde, verlengt zijn aflopende contract tot medio 2018. De 32-jarige aanvaller volgt daarmee het voorbeeld van onder anderen Franck Ribéry. Ook de Fransman tekende voor een jaar bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.