RKC wint door goal Braber van voormalig succescoach

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond afgerekend met Roda JC Kerkrade: 1-0. Zodoende wonnen de Waalwijkers van Ruud Brood, de trainer die vorig seizoen de Brabanders nog naar de play-offs gidste en daarmee zijn promotie naar Limburg verdiende.

Het duel ontbrandde pas kort na rust. In de eerste vijftig minuten kregen de fans een slaapverwekkende vertoning voorgeschoteld. Het was Robert Braber die daar een einde aan maakte. Na een goede actie van Florian Jozefzoon krulde de middenvelder annex aanvaller de bal op de lat. Het bleek een voorbode, want twee minuten later was Braber alsnog trefzeker.

Ard van Peppen brak door op de rechterflank en leverde een afgemeten voorzet af. Braber knikte de bal in de bovenhoek en opende zo de score.

Omdat de ploeg van Brood er in het restant van de tweede helft nauwelijks in slaagde een vuist te maken, bleef de formatie van Erwin Koeman (foto) overeind. RKC had via Jozefzoon en Teddy Chevalier zelfs nog de marge kunnen verdubbelen, maar kreeg voor het missen van die kansen niet meer de rekening gepresenteerd. Dat was tevens te danken aan een goede redding van doelman Jeroen Zoet, die Mikolay Lebedynski van scoren afhield.

Zodoende is RKC voor even de trotse koploper van de Eredivisie met zeven punten uit drie duels. Roda moet het nog steeds doen met een schamel puntje. Foto: VI Images