RKC wil cashen voor Castelen, Duits wil weg

Reacties

De selectie van degradant RKC Waalwijk ondergaat de komende periode een metamorfose. Een aantal spelers vertrekt transfervrij, terwijl de club voor Romeo Castelen een transfersom hoopt te incasseren.

RKC wil cashen voor Castelen, Duits wil weg

Castelen (31) was een van de lichtpuntjes bij RKC dit seizoen. Vanwege zijn tot 2015 lopende contract en goede prestaties verwacht de Waalwijkse club een fraai transferbedrag voor de rechtsbuiten te kunnen bedingen. Zijn vervanger heeft RKC al in huis in de persoon van Virgil Zeldenrust, die het afgelopen seizoen op huurbasis doorbracht bij FC Den Bosch.

Ook middenvelder Sander Duits brengt mogelijk wat geld in het laatje. De dertigjarige controleur (contract tot 2016) wil liever niet in de Jupiler League voetballen en rekent erop dat RKC zich schappelijk opstelt indien er interesse vanuit de Eredivisie voor hem is.

Middenvelder Evander Sno en doelman Jan Seda vertrekken transfervrij, iets wat zo goed als zeker ook geldt voor spits Mart Lieder. RKC gaat met Daniël de Ridder en Prince Gouano rond de tafel. Beide spelers hebben een aflopend contract, maar kunnen een aanbieding verwachten.

De spelersbegroting van RKC daalt komend seizoen van 2,1 miljoen naar acht ton. De salarissen van spelers met doorlopen contracten dalen met ongeveer dertig procent.

In VI nummer 21, die vanaf morgen in de winkel ligt, lees je meer over de gevolgen van degradatie voor RKC. Je kunt VI nummer 21 nu al hier online bestellen!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.