Onbevangen Excelsior veroordeelt RKC tot Jupiler League

Reacties

Het verblijf van RKC Waalwijk in de Eredivisie is ten einde na een 2-2 gelijkspel tegen Excelsior, dat donderdag in Rotterdam al met 2-0 te sterk was voor de Brabanders. Het betekent dat Excelsior volgend seizoen voor het eerst sinds 2012 weer op het hoogste niveau uitkomt.

Onbevangen Excelsior veroordeelt RKC tot Jupiler League

RKC-Trainer Erwin Koeman eiste scherpte en totale overgave van zijn spelers, maar kreeg iets totaal anders voorgeschoteld in de openingsfase. RKC speelde tergend zwak en daar wist het frivole en onbevangen Excelsior wel raad mee.

Al in de vierde minuut maakte topscorer Lars Veldwijk de 0-1 na een voorzet van Karim Karami. In de 26ste minuut werden de problemen voor de Waalwijkers nog groter. Sander Fischer kopte namelijk raak na een voorzet van Jeffrey Stans.

Daarmee leek de ramp zich al hebben voltrokken voor RKC, maar de thuisclub knokte zich via een kopbal van Jean-David Beauguel en schot van Peter Jungschläger nog voor rust nog terug tot 2-2. Daarmee was er in de tweede helft nog een heel klein kansje op het Wonder van Waalwijk, al had RKC daar nog wel drie doelpunten extra voor nodig.

RKC begon de tweede helft vol goede moed, maar Excelsior had zijn zaakjes na rust een stuk beter op orde dan in de laatste fase vóór de pauze. Wel was er een flinke kans voor Beauguel, terwijl Veldwijk namens RKC naliet de trekker over te halen. Een kwartier voor het einde hielp Aurelièn Joachim een flinke mogelijkheid om zeep na een slippertje van Fischer. Na die gemiste kans leek bij RKC de hoop op een comeback weg te ebben.

Het betekent dat RKC zijn kunsten volgend jaar weer in de Jupiler League vertoont. Excelsior speelt dan voor het eerst sinds 2012 weer op het hoogste niveau en dat houdt in dat er volgend seizoen weer een Rotterdamse derby weer op het programma staat in de Eredivisie. Met Sparta Rotterdam, dat het om 14.30 uur opneemt tegen FC Dordrecht, kan er nog een club uit de havenstad naar het hoogste niveau promoveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.