RKC Waalwijk laat zich verrassen door FC Emmen

Koploper FC Zwolle beleefde niet alleen een mooie avond door de eigen zege op FC Volendam, maar ook omdat de andere concurrenten RKC Waalwijk en FC Eindhoven verrassende steken lieten vallen.

RKC Waalwijk laat zich verrassen door FC Emmen

FC Emmen-RKC WaalwijkFC Emmen heeft de wind in de zielen en dat verlaat zich in zelfvertrouwen. De Drentse formatie demonstreerde dat tegen RKC Waalwijk, dat verrassend met lege handen huiswaarts keerde. Donny de Groot werkte de openingstreffer van Tjaronn Chery nog weg namens de nummer drie in de Jupiler League. Maar de 2-1 van Eldrigde Rojer was een brug te ver voor RKC Waalwijk.

MVV Maastricht-FC Eindhoven 0-0FC Eindhoven kon zich geen 'slippertjes' veroorloven, zo stelde trainer Ernest Faber voor het duel met MVV Maastricht. Maar de Brabantse formatie verslikte zich in de Limburgse laagvlieger, waar Faber dit seizoen eigenlijk zou hebben gewerkt, ware het niet dat hij vanwege de financiële onzekerheid bij MVV zijn contract nog voor het seizoen weer inleverde.

Helmond Sport-Fortuna Sittard 5-2Fortuna Sittard kreeg op Sportpark De Braak de twaalfde nederlaag te slikken. Helmond Sport bracht het krachtsverschil tot uitdrukking in de score. Bruno Andrade was al vroeg in de wedstrijd trefzeker voor de Brabanders, die na rust uitliepen naar een 3-0 overwinning. Fortuna Sittard kwam nog terug tot 3-2, maar verder dan de goals van Fabio Caracciolo en Zarko Grabovac kwam de hekkensluiter niet. Helmond Sport sloeg daarentegen wel toe via Andrade en Ilja van Leerdam: 5-2

Telstar-Sparta Rotterdam 0-1Voor Sparta Rotterdam was het een bijzondere avond, want de ploeg van trainer Jan Everse boekte niet alleen de tweede overwinning op vreemde bodem maar hield ook pas voor de tweede keer dit seizoen de nul. Telstar was niet bij machte de Rotterdamse defensie te slechten en bleef door de Sparta-goal van Joshua John met lege handen achter.

FC Den Bosch-Go Ahead Eagles 1-1Na twee nederlagen kwam FC Den Bosch beter voor de dag tegen Go Ahead Eagles. Hasan Kiliç bracht de ploeg van trainer Alfons Groenendijk na ruim een uur op voorsprong. Het was niet genoeg voor de volle winst. Koen van der Biezen tekende voor de gelijkmaker, die werd ingeleid door een dramatische uittrap van de Bossche doelman Brahim Zaari.

SC Cambuur-RBC Roosendaal 2-0Het gehavende SC Cambuur pikte na pijnlijke nederlaag in Eindhoven de draad weer op. Het Friese herstel ging ten koste van RBC Roosendaal, dat geen antwoord had op het winnende doelpunt van Kevin Diaz. De aanvaller tekende na ruim een uur met een kopbal a la Bep Bakhuys voor de openingstreffer in Leeuwarden. In de laatste minuut maakte hij het feest compleet.

FC Dordrecht-Almere City FC 2-4Almere City FC beleefde een mooie avond tegen FC Dordrecht. Na twaalf minuten leek een nieuwe nederlaag in de maak door de Dordtse doelpunten van Renaldo Jongebloet en Tom Beugelsdijk. Maar een eigen doelpunt van Nick Coster bood hoop voor Almere City FC, dat na de goedkope aansluitingstreffer wegliep naar een 4-2 overwinning. Karim Fachtali (2) en Hanne Hagary maakten de ommekeer compleet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's