RKC Waalwijk: faillissement voorlopig afgewend

Een faillissement bij RKC Waalwijk is voorlopig van de baan. De Brabantse club zal dit seizoen afmaken en een sociaal-maatschappelijk plan moet de met financiële problemen kampende club redden.

RKC Waalwijk: faillissement voorlopig afgewend

'RKC is momenteel gered in de zin van dat we door kunnen gaan', verklaart Nol Kleijngeld, burgemeester van Waalwijk, aan De Telegraaf. 'We moeten nu vragen aan de gemeenschap om het bedrag van 150.000 euro op te hoesten.'

Het tekort dat het einde kan betekenen voor de Brabantse club zit in de huur van het stadion. Deze bedraagt 600.000 euro per jaar, een bedrag dat aan de gemeente betaald moet worden. De gemeente wil 150.000 euro zakken in de huurprijs, maar de club wil dat de huur gehalveerd wordt.

'We willen uit die patstelling', meent Kleijngeld. 'Moet de huur nu 300.000 of 450.000 euro zijn? Er is gewoon nog altijd een probleem van 150.000 euro. De gemeenschap mag en moet nu laten zien wat RKC voor hen waard is.'

De spelers en staf gaven al het goede voorbeeld. Zij verklaarden af te willen zien van diverse premies om de noodlijdende club van de ondergang te behoeden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen