RKC in eigen huis al 370 minuten lang zonder treffers

In de aanloop naar de 25ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan RKC Waalwijk en AZ tegenover elkaar in het Mandemakers Stadion.

RKC in eigen huis al 370 minuten lang zonder treffers

RKC WAALWIJK - AZ

RKC Waalwijk is in de Eredivisie al acht duels op rij zonder zege (G3, V5).

RKC bleef in zijn laatste vier thuisduels zonder doelpunt: 0-0 tegen Willem II, 0-4 tegen NAC Breda, 0-1 tegen SC Heerenveen en 0-2 tegen Ajax. Uitgedrukt in tijd behelst die doelpuntloze reeks al 370 minuten.

Het laatste thuisdoelpunt van RKC dateert van het thuisduel met NEC op 8 december 2012 (2-0) en kwam op naam van aanvaller Florian Jozefzoon.

Vorig seizoen won AZ met 2-1 het uitduel met RKC Waalwijk. De doelpuntenmakers van die wedstrijd spelen inmiddels elders, te weten Rasmus Elm (CSKA Moskou), Geoffrey Castillion (Heracles Almelo) en Charlison Benschop (Stade Brest).

De laatste zege van RKC tegen AZ dateert van 23 april 2005. De negen wedstrijden daarna (thuis en uit) werden niet meer gewonnen door de Brabanders.

In de laatste dertien wedstrijden tegen RKC Waalwijk scoorde AZ minimaal één keer.

De laatste zege van RKC Waalwijk (uit en thuis) was op 8 december (2-0 winst tegen NEC). De ploeg van Erwin Koeman wacht nu al acht wedstrijden op een overwinning,

AZ incasseerde in zijn laatste zestien uitwedstrijden telkens minimaal één treffer.

AZ is na de uitzege bij VVV-Venlo (1-4) op 25 januari vier wedstrijden zonder winst.

RKC Waalwijk en AZ spelen voor de 26ste keer tegen elkaar in de Eredivisie. Slechts twee keer eindigde de ontmoeting in een remise. AZ won zestien keer en RKC zeven keer.

AZ-aanvaller Jozy Altidore was dit seizoen al goed voor 23 doelpunten: zestien in de Eredivisie en zeven in het bekertoernooi. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden, tenzij anders vermeld.

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's