RKC brengt aantal kunstgrasvelden in Jupiler League op elf

Reacties

De Jupiler League begint steeds meer te lijken op een kunstgrasdivisie. Degradant RKC Waalwijk is de volgende club die overstapt naar een kunstmat. Daardoor spelen volgend seizoen meer dan de helft van de clubs (elf) uit de Eerste Divisie op nepgras.

RKC brengt aantal kunstgrasvelden in Jupiler League op elf

'De contracten zijn nog niet getekend, maar het is allemaal zo goed als zeker', aldus RKC-directeur Remco Oversier tegen Voetbal International. 'Het levert ons een flinke kostenbesparing op en bovendien kunnen we het stadion multifunctioneel gaan gebruiken, zoals voor trainingen en wedstrijden van de jeugdelftallen en de beloften.'

De degradatie had geen invloed op de beslissing van RKC. 'Ook als we in de Eredivisie waren gebleven hadden we voor kunstgras gekozen. We zien dit als een kans om financieel gezonder te worden. Bovendien denk ik dat het belangrijk is voor de doorstroming van jeugdspelers. In de jeugd speelt tegenwoordig vrijwel iedereen namelijk op kunstgras', vervolgt Oversier.

Kunstgrasclubs
Mede-degradant Roda JC koos ook al voor kunstgras, terwijl FC Eindhoven, FC Emmen en Sparta Rotterdam ook al overstag zijn. Almere City, FC Den Bosch, Helmond Sport, FC Oss, FC Volendam en VVV-Venlo spelen al langer op kunstgras. Jong PSV speelt ook regelmatig op kunstgras, want dat team werkt zijn thuisduels wisselend af in het Philips Stadion (echt gras) en Jan Louwers Stadion van FC Eindhoven (kunstgras). (Reon Boeringa)

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.