RKC boekt ook op bezoek bij Heracles prima resultaat

RKC Waalwijk heeft vier dagen na de thuiszege op PSV opnieuw een prima prestatie neergezet. De ploeg van trainer Ruud Brood speelde met 1-1 gelijk bij Heracles Almelo en steeg naar de achtste plaats.

Na een weifelend begin van beide kanten kreeg Heracles na een klein half uur de eerste goede mogelijkheid. Everton Ramos da Silva kon vrij inkoppen, maar zijn inzet miste kracht en kon door Henrico Drost eenvoudig van de doellijn worden gehaald.

In de 38ste minuut kreeg Everton een nog grotere kans op de openingstreffer, maar de Braziliaan schoot een strafschop naast. Deze was toegekend na een overtreding van Guy Ramos op Samuel Armenteros. Het was al de derde misser van Everton vanaf elf meter in de Eredivisie in vier pogingen.

Vijf minuten later was het alsnog 1-0 in Almelo. Lerin Duarte sneed vanaf de rechterkant naar binnen en schoot van grote afstand via Ninos Gouriye binnen. Niet veel later kreeg Geoffrey Castillion aan de andere kant een enorme kans op de gelijkmaker, maar de Ajax-huurling schoot voorlangs.

In de 53ste minuut kwam RKC, dat door de nederlaag van VVV-Venlo eerder op de middag bij FC Utrecht definitief verzekerd is van nog een seizoen Eredivisie, alsnog op 1-1. Na uitstekend voorbereidend werd van Mitchell Schet kon Jeff Stans gelijk maken.

In het restant van de wedstrijd waren er voor beide teams nog mogelijkheden op de overwinning. Schet zag zijn schot in de korte hoek gekeerd worden door Remko Pasveer, terwijl een schot van Daryl van Mieghem door Ard van Peppen uit het doel gehouden werd.

Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor RKC vier punten voorsprong houdt op Heracles en stijgt naar de achtste plaats. De Almeloërs blijven steken op de elfde plaats in de Eredivisie. Foto: VI Images