Riedewald en Tete verrast door plek in Oranje-selectie

Reacties

Ajax-verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete hebben verheugd gereageerd op hun plaats bij de 31-koppige voorselectie die bondscoach Danny Blind vrijdagmiddag bekendmaakte voor de EK-kwalificatieduels met IJsland (3 september) en Turkije (6 september).

Riedewald en Tete verrast door plek in Oranje-selectie

Riedewald heeft weliswaar al 37 duels voor Ajax achter zijn naam, maar is nog maar net basisspeler. Hij was verrast. 'Als je eerstejaars senior, achttien jaar oud bent en dan in de voorselectie van Oranje zit, kun je echt spreken van een droom die uitkomt. Deze voorselectie geeft de 1-0 (tegen FK Jablonec, red.) voor mij extra glans', vertelt de linksbenige verdediger aan De Telegraaf.

Riedewald had in ploeggenoot Tete een gelijkgestemde. 'Ik dacht: Huh, bizar hoe snel het kan gaan. Ik had er echt nog geen rekening mee gehouden, maar ben er natuurlijk wel heel blij mee. Ik heb de hele lijst bekeken en als je dan tussen spelers van Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain staat, vervult dat je met trots', zegt de rechtsback, die de voorkeur krijgt boven een vaste waarde als Daryl Janmaat.

Riedewald houdt op zijn beurt momenteel Karim Rekik (Olympique Marseille) achter zich in de pikorde. Hij voelt zich goed in zijn rol als als centrale verdediger bij Ajax. 'Vanaf het begin van het seizoen speel ik op mijn favoriete positie en dat helpt me om in mijn kracht te komen', aldus de man die vorig seizoen ook nog regelmatig als middenvelder of linksback in actie kwam.

Omdat de negentienjarige Tete vooralsnog de concurrentiestrijd met Ricardo van Rhijn in zijn voordeel heeft beslist, heeft Ajax een piepjonge verdediging. 'Het is inderdaad jong, maar té vind ik overdreven. We zijn goed bezig. En de voorselectie van Jairo en mij is een compliment aan de opleiding. Ze hebben het kennelijk goed gezien. Of ik definitief geselecteerd word of niet, dit is een enorme stimulans om zo door te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.