Rice knijpt zich in de arm met jubileum én primeur bij Engeland

Reacties

Declan Rice zal dinsdag tegen België voor het eerst de aanvoerdersband dragen bij Engeland. Dat werd aan de vooravond van de vriendschappelijke interland prijsgegeven op de persconferentie van de Engelsen.

Rice knijpt zich in de arm met jubileum én primeur bij Engeland
© Pro Shots
Engeland
Engeland
2 - 2
België
België

Voor Rice belooft de ontmoeting op Wembley sowieso een bijzondere avond te worden. De 25-jarige middenvelder speelt tegen onze zuiderburen zijn 50ste wedstrijd voor The Three Lions. 'Het is een kippenvelmoment voor mij. Het wordt een eer.'

Harry Kane draagt normaliter de aanvoerdersband bij Engeland, maar zal net als in de verloren wedstrijd tegen Brazilië ontbreken door een blessure. 'Het is zijn vijftigste interland, hij heeft nu al enorme leiderschapskwaliteiten', lichtte bondscoach Gareth Southgate de benoeming van Rice toe. Tegen Brazilië mocht Kyle Walker nog de band dragen.

'Toen Gareth gisteravond tegen me zei dat ik aanvoerder zou worden, gaf ik hem een knuffel, schudde zijn hand en bedankte hem', toonde Rice zich dankbaar. 'Ik heb veel aan hem te danken. Sinds ik voor het eerst in het team kwam, zorgde hij ervoor dat ik me thuis voelde. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld onder hem en mijn zelfvertrouwen is gegroeid.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.