Jongste doelpuntenmaker Brazilië legt Engeland over de knie

Reacties

Brazilië heeft zaterdag een oefenwedstrijd van Engeland gewonnen. Jongeling Endrick schoot zichzelf op Wembley de geschiedenisboeken in.

Jongste doelpuntenmaker Brazilië legt Engeland over de knie
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 1
Brazilië
Brazilië

Engeland startte op volle oorlogssterkte, dus met topspits Ollie Watkins en Jude Bellingham, maar ook Phil Foden, Declan Rice en Kyle Walker stonden in de basis. Bij Brazilië kwamen onder meer Rodrygo, Vinícius Jr. en Raphinha in actie. 

Brazilië had in de openingsfase een licht voordeel en kreeg via Rodrygo en Vinícus kansen op een doelpunt, daar waar Engeland via Foden gevaarlijk was. Na twintig minuten spelen moest Walker door een blessure worden gewisseld, Aston Villa-speler Ezri Konsa verving hem. Doelpunten werden in de eerste helft niet gemaakt, maar toch vermaakte het publiek zich door de vele kansen die gecreëerd werden. Brazilië was via Raphinha en Rodrygo het dichtste bij een doelpunt.

In de tweede helft was het woord lang aan Engeland, waarna het stilviel. Het leek er een tijdje op dat het debuut van Kobbie Mainoo (18) het hoogtepunt van de tweede helft zou zijn, maar in de slotfase schudde Brazilië de boel toch nog een keer op. Invaller Endrick (17) brak de ban, waardoor hij deze eeuw de jongste speler is die voor Brazilië scoort.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland speelt dinsdag nog tegen België, Brazilië treft Spanje.

Opstelling Engeland: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Chilwell; Callagher, Rice, Foden, Bellingham, Gordon; Watkins

Opstelling Brazilië: Bento; Danilo, Fabricio Bruno, Beraldo, Wendell; Lucas Paqueta, Guimaraes, João Gomes; Raphael, Rodrygo, Vinícius

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.