Ribéry: 'Ik speel eindelijk weer zonder angst'

Reacties

Franck Ribéry miste het WK van afgelopen zomer door een rugblessure en stond begin dit seizoen opnieuw aan de kant met een kniekwetsuur. De 31-jarige vleugelaanvaller van Bayern München is echter naar eigen zeggen inmiddels volledig verlost van alle fysieke malheur.

Ribéry: 'Ik speel eindelijk weer zonder angst'

'Ik heb mijn peesblessure achter me gelaten, ik voel geen enkele pijn meer', vertelt Ribéry zondag op de officiële website van de Bundesliga. 'Dat betekent dat ik eindelijk weer zonder enige vorm van angst kan spelen. Ik hoop dat mijn lichaam me nu de kans geeft terug te groeien naar mijn topniveau. Volgens mij heb ik in onze laatste wedstrijden al laten zien dat het de goede kant op gaat met mij.'

Twee seizoenen geleden kende de loopbaan van Ribéry zijn absolute hoogtepunt, toen hij met Bayern München de Champions League won en zelf werd verkozen tot Beste Speler van Europa, vóór Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De Fransman stelt dat hij sindsdien alleen nog maar beter is geworden. 'Ik ben als speler veelzijdiger geworden dankzij Pep Guardiola. En ook als team hebben we ons enorm ontwikkeld. We begrijpen steeds beter wat de trainer van ons verlangt.' Bayern verloor dan ook sinds de 2-0 nederlaag om de Duitse Super Cup tegen Borussia Dortmund geen enkele wedstrijd meer.

Terwijl de meeste spelers van de Duitse koploper zijn uitgewaaierd voor interlandverplichtingen, komt Ribéry niet langer in actie tijdens dergelijke periodes. Hij stelde afgelopen zomer niet meer te willen uitkomen voor de Franse nationale ploeg, die in de aanloop naar het EK in eigen land louter oefenduels speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.