Ribéry: 'Blij dat ik het er niet meer over hoef te hebben'

Reacties

Waar Franck Ribéry direct na de uitreiking van de Gouden Bal aan Cristiano Ronaldo niet wilde ingaan op zijn derde plek in de eervolle verkiezing, kwam hij een dag later alsnog aan bod. De Franse vedette van Bayern München wil niet te lang stilstaan bij de teleurstelling en richt zich op het behalen van succes met zijn club.

Ribéry: 'Blij dat ik het er niet meer over hoef te hebben'

Vooral bij de Bayern-afvaardiging, bestaande uit erevoorzitter Franz Beckenbauer en bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge, was er onvrede over de derde plek van Ribéry achter Ronaldo en Lionel Messi van Barcelona. Gezien het grote aandeel van Ribéry in de titel, Champions League-winst, DFB Pokal-zege, het gewonnen WK voor Clubteams en de behaalde Europese Super Cup had er volgens de Duitsers niemand anders kunnen winnen dan hun afgevaardigde. Ook UEFA-voorzitter Michel Platini sloot zich aan bij de complottheorieën en stelde openlijk dat dit duidelijk de verkeerde uitkomst was.

Zelf was Ribéry maandagavond zo teleurgesteld dat hij niet wilde reageren. Hij verliet het gala direct en kwam pas in zijn hotel in Zurich, vlak voordat hij terugvloog naar München, tot bedaren. Eenmaal afgekoeld sprak hij met Bild.

'Wat had ik nog meer kunnen doen dan met Bayern alles winnen?', vroeg Ribéry zich af. 'En of ik nou tweede of derde ben, maakt me niets uit. Ik ben geen egoïst en deze prijs was niet mijn doel. Ik wil liever met Bayern prijzen pakken en wereldkampioen worden. Dat is veel belangrijker.'

Toch klinkt uit de woorden van de Fransman vooral boosheid en onbegrip. Vooraf had hij al aangekondigd 'de logica van de verkiezing niet te begrijpen' als hij niet zou winnen. 'Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar goed, wij Bayern-spelers waren vooral trots dat we aanwezig waren op het gala. De prijs was mooi geweest voor mij, mijn club, de fans en mijn vrouw. Maar helaas, nu ben ik vooral blij dat we het er niet meer over hoeven te hebben. Dit onderwerp is van tafel. Nu wil ik kampioen worden met Bayern.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.