Reza voorkomt in slotfase bekerblamage Heerenveen

Reacties

Met veel moeite heeft SC Heerenveen zich geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. De Friezen rekenden pas in de slotfase af met de amateurs van IJsselmeervogels, die actief zijn in de Derde Divisie: 0-1.

Reza voorkomt in slotfase bekerblamage Heerenveen

Heerenveen speelt drie niveaus hoger dan de thuisploeg uit Bunschoten-Spakenburg, maar daar was dinsdagavond weinig van te zien. De Friezen hadden weliswaar meer balbezit en kregen een aantal kansen, maar IJsselmeervogels bleef redelijk gemakkelijk overeind.

De meest succesvolle amateurclub van Nederland werd zelf ook af en toe gevaarlijk. Voor rust zorgde vooral Sherwin Grot voor dreiging, maar de ex-spits van onder meer Vitesse en NEC zag een inzet net naast het doel van Heerenveen-doelman Erwin Mulder eindigen.

De gasten uit Friesland schoten een aantal keer op het doel van Raymon van Emmerik, maar de 36-jarige sluitpost van De Rooie bleef overeind. Dat was ook na rust lang het geval. Pas twee minuten voor tijd lukte het Heerenveen tot scoren te komen. Na een hoekschop gaf Reza Ghoochannejhad het laatste zetje: 0-1.

De nummer vier van de Eredivisie sluit de eerste seizoenshelft zaterdag af met een uitwedstrijd tegen Willem II (aftrap 20.00 uur). Een bijzondere ontmoeting voor trainer Jurgen Streppel, want hij was vorig seizoen nog eindverantwoordelijke van de Tilburgers.

Eerder op de avond plaatste FC Volendam zich al voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker. De nummer vier uit de Jupiler League rekende eenvoudig af met de amateurs van VVSB (4-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.