Revelatie Everton is Nederlands getint Swansea City de baas

Everton heeft zondag het uitduel met Swansea City met 2-1 gewonnen en stijgt daardoor naar de vierde plek in Engeland. Mede door toedoen van Dwight Tiendalli werkte Swansea nog wel een achterstand weg, maar op de bijzonder fraai benutte vrije trap van Ross Barkley moest de ploeg van manager Michael Laudrup het antwoord schulding blijven.

Revelatie Everton is Nederlands getint Swansea City de baas

Bij de Welshmen moesten basisspelers Tiendalli, Jonathan de Guzman en voormalig Eredivisietopschutter Wilfried Bony lijdzaam toezien hoe Seamus Coleman halverwege het tweede bedrijf de openingstreffer liet aantekenen. Bij het flink Nederlands getinte Swansea ontbrak doelman Michel Vorm vanwege zijn knieblessure. Zijn vervanger, de Duitser Gerhard Tremmel, had geen antwoord op de knal van Coleman.

Tiendalli stond aan de basis van de gelijkmaker door ex-Ajacied Steven Pienaar af te troeven in een duel. Uiteindelijk verdween de bal via Bryan Oviedo in het Everton-doel. Bij 1-1 bleef het niet. Barkley, die dit seizoen furore maakt en op zijn twintigjarige leeftijd het nieuwe grote talent van Engeland lijkt, schoot raak uit een vrije trap en bezorgde Everton zo de zege.

Door de zege heeft Everton nu een punt meer dan Chelsea, dat maandag nog aantreedt tegen Arsenal. Het verschil met koploper Liverpool is maar twee punten voor Everton en dat zegt alles over de uitstekende prestaties van The Toffees, die het opnieuw zonder de negentig minuten op de bank zittende John Heitinga deden. Swansea is met twintig punten elfde. Everton ontpopt zich meer en meer tot de revelatie in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen