Revaliderende Robben: 'Het gaat de goede kant op'

Reacties

In alle rust en zonder druk is Arjen Robben bezig honderd procent fit te worden nadat hij eind april in de halve finale van het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund een spierscheuring in zijn linkerkuit had opgelopen.

Revaliderende Robben: 'Het gaat de goede kant op'

Terwijl zijn ploeggenoten bij Bayern München afgelopen weekeinde tijdens het toernooi om de Telekom Cup al vol aan de bak moesten tegen respectievelijk FC Augsburg (2-1 verlies) en Borussia Mönchengladbach (verlies na penalty's), volgt de 31-jarige vleugelaanvaller onder begeleiding van de nieuwe clubartsen Andreas Schlumberger en Thomas Wilhelmi een speciaal revalidatieprogramma.

Bayern en Robben willen per se voorkomen dat de Groninger te vroeg zijn rentree zal maken. De vedette zelf richt zich op de Duitse competitiestart (14 augustus tegen Hamburger SV) en natuurlijk op de hervatting van de EK-kwalificatie van Oranje, op 3 september tegen IJsland. Al wil hij zich nergens op vastpinnen. 'Het gaat redelijk allemaal’, meldt de Groninger aan Voetbal International. 'Nog niet alles gaat naar wens, maar het gaat de goede kant op.'

Intussen beleeft Bayern München een loodzware voorbereiding. Vanaf donderdag tot en met de 24ste toert de ploeg door China voor een lucratieve trip. Bayern speelt daar tegen Valencia, Internazionale en Guangzhou Evergrande. Robben kan nog niet aangeven of hij meegaat naar China of in Beieren werkt aan zijn verdere herstel. 'Dat wordt nog bepaald, beide opties zijn mogelijk', aldus de 86-voudige international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.