Reus leidt Dortmund naar ruime winst tegen oude club

Borussia Mönchengladbach heeft een zware 5-0 nederlaag geleden bij Borussia Dortmund. Marco Reus was de uitblinker tegen zijn oude club.

Reus leidt Dortmund naar ruime winst tegen oude club

Reus had de afgelopen drie jaar bij Borussia Mönchengladbach laten zien over welke exceptionele kwaliteiten hij beschikte, waarvoor Borussia Dortmund zeventien miljoen euro over had.

In zijn eerste wedstrijd tegen zijn oude club maakte Reus zijn faam waar. De aanvaller legde met twee treffers de basis voor de overtuigende 5-0 zege op Borussia Mönchengladbach, dat aantrad met Roel Brouwers centraal achterin. Bij de 1-0 speelde hij de bal door de benen van keeper Marc-Andre Ter Stegen. Bij de 3-0 van zijn voet ging een dubbele één-twee met Mario Götze vooraf aan zijn schot in de kruising.

Neven Subotic, Ilkay Gündogan en Jakub Blaszczykowski maakten de andere doelpunten voor BVB, dat met de zege klom naar de derde plaats met een achterstand van zeven punten op koploper Bayern. Bovendien kan het met vertrouwen toewerken naar het Champions League-duel met Manchester City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's