Replay in FA Cup voor Man Utd na opleving van Chelsea

Manchester United en Chelsea moeten op herhaling in de kwartfinale van de FA Cup. Zonder Robin van Persie zat de Engelse lijstaanvoerder al na elf minuten op rozen, maar werd in de tweede helft de riante voorsprong nog uit handen gegeven: 2-2. Wayne Rooney snoerde zijn criticasters de mond, terwijl de FA Cup als reddingsboei voor het seizoen van Chelsea geldt.

Van Persie kreeg aanvankelijk rust van manager Sir Alex Ferguson, waardoor Rooney en Javier Hernández het aanvalsduo van United vormden. Die twee hadden niet lang nodig om hun stempel te drukken. Chicarito kopte na vijf minuten raak. De Mexicaan profiteerde van het volledig onnodige uitkomen van doelman Petr Cech en kopte de bal na een splijtende pass van Michael Carrick over de verdwaasde Tsjech heen: 1-0. Zeven minuten na het openingsdoelpunt ging Cech opnieuw niet vrijuit. Een indraaiende vrije trap van Rooney werd door niemand beroerd en plofte in de verre hoek. Daarmee deed Rooney de kritiek op zijn functioneren verstommen, al liet hij even later wel de kans liggen om de 3-0 te maken. Dit keer kweet Cech zich in twee instanties wel goed van zijn taak.

Na eenmaal te zijn bekomen van het beginoffensief van United kwam Chelsea, bij wie Fernando Torres en John Terry op de bank zaten, wat beter in de wedstrijd. Na rust zorgde Eden Hazard (foto boven) op schitterende wijze voor de aansluitingstreffer. De Belg draaide de bal in de verre hoek.

Terwijl Van Persie na een uur inviel voor Hernández kwam Chelsea ook nog langszij. Ramires trof doel met een lage schuiver. Omdat het daarbij bleef (ondanks een enorme kans voor Juan Mata) moet een replay op Stamford Bridge uitwijzen welke van de twee ploegen zich bij de al geplaatste clubs Wigan Athletic en Manchester City, die zich zaterdag kwalificeerden, zal voegen.

Omdat de Championship-clubs Millwall en Blackburn Rovers ook een replay moeten afwerken is ook de vierde halvefinalist nog niet bekend. Voor Chelsea is de opleving belangrijk. Na uitschakeling in de League Cup en Champions League dreigde het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. In de competitie is de achterstand op lijstaanvoerder United namelijk al negentien punten, waardoor de FA Cup de enige hoofdprijs lijkt die de Londense miljoenenploeg nog kan pakken.

Overige uitslagMilwall-Blackburn Rovers 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.