Rentree Miedema hoogtepunt bij probleemloze overwinning Oranje

Reacties

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in de Nations League een keurige en broodnodige overwinning geboekt op Schotland. In de Nijmeegse Goffert zag bondscoach Andries Jonker zijn ploeg een 4-0 overwinning boeken. Bij Oranje maakte Vivianne Miedema haar rentree in de nationale ploeg.

Rentree Miedema hoogtepunt bij probleemloze overwinning Oranje
© Pro Shots

Nederland begon met een valse start aan de Nations League door met 2-1 te verliezen van België, maar herstelde zich daarna door met dezelfde cijfers het Engeland van Sarina Wiegman op de knieën te dwingen. Daarom was het duel met Schotland van vrijdagavond van extra groot belang.

Oranje kwam tegen de Schotten echter geen moment in de problemen en noteerde al een vroege voorsprong door Daniëlle van de Donk, die een strakke voorzet van Kerstin Casparij binnentike, waarna Esmee Brugts de score na ruim een half uur verdubbelde. Omdat Oranje al vroeg op rozen zat, hoefde het ook niet voluit te gaan. 

In de tweede helft vielen nog twee doelpunten van Lineth Beerensteyn, waardoor de overwinning van Oranje nog wat extra glans kreeg. Het hoogtepunt van de tweede helft, of misschien wel van de hele wedstrijd, was de rentree van Miedema, die haar eerste minuten sinds september 2022 maakte in het Oranje-shirt. Destijds raakte ze langdurig geblesseerd.

Oranje komt in punten gelijk met Engeland (zes) en bereidt zich voor op weer een Nations League-wedstrijd tegen Schotland, maar dan aankomende dinsdag op vreemde bodem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.