Rentree Fiorentina-captain bij Italië eindigt in nachtmerrie

De interlandperiode kende voor Manuel Pasqual een bijzonder pijnlijk einde. De 31-jarige linksback plaatste zich met Italië weliswaar voor het WK na een 2-1 overwinning op Tsjechië, maar moest zelf na 78 minuten van het veld met een forse hoofdwond. Donderdagochtend kreeg hij vervolgens liefst vijftig (!) hechtingen in zijn voorhoofd geplaatst.

Rentree Fiorentina-captain bij Italië eindigt in nachtmerrie

Pasqual speelde dinsdagavond pas zijn derde interland voor de Squadra Azzurra. De huidige aanvoerder van Fiorentina maakte na zeven jaar aanwezigheid zijn rentree in de Italiaanse nationale ploeg, waarvoor hij in 2006 al twee keer als invaller binnen de lijnen was gekomen. Dat is echter niet de enige reden dat zijn debuut in de basis hem nog lang zal heugen.

Pasqual kwam dinsdag hard in botsing met Libor Kozak, de 1 meter 92 lange aanvaller van de Tsjechen. Meteen daarna gutste het bloed uit een gapende wond in het voorhoofd van de Italiaan. Eenmaal in de kleedkamer bleek al gauw dat Kozak een slagader had geraakt. De Italiaanse medische staf greep direct in en bracht nog in de catacomben van de Juventus Arena onder verdoving de vereiste hechtingen aan om de wond te dichten.

De nachtmerrie van Pasqual was echter nog niet voorbij. Donderdagochtend moest hij naar een privékliniek in Florence om vijftig nieuwe en veel kleinere hechtingen te laten plaatsen om zo de vorming van littekenweefsel tegen te gaan. Door de bizarre blessure zal het geen verrassing zijn dat Fiorentina zondag in de thuiswedstrijd tegen Cagliari hoogstwaarschijnlijk geen beroep kan doen op zijn captain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen