Renard tempert Marokkaanse vreugde: 'Andere teams beter'

Reacties

Marokko bereikte dinsdagavond ten koste van Ivoorkust (1-0) de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup, maar coach Hervé Renard tempert de verwachtingen: 'We zijn geen favoriet voor de titel. Er zijn ook teams die beter zijn dan wij, maar we doen nog steeds mee.'

Renard tempert Marokkaanse vreugde: 'Andere teams beter'

Twee jaar terug won Renard de Afrika Cup nog met de tegenstander van dinsdagavond. 'Ik heb het geluk gehad om met Ivoorkust te mogen werken, maar nu moet ik proberen Marokko zo ver mogelijk in het toernooi te krijgen', stelt de bondscoach.

Aanvankelijk werd Ivoorkust gezien als favoriet om door te gaan naar de kwartfinale, maar de slechte conditie van het veld speelde de Marokkanen in de kaart. 'Het zorgde voor een gelijkere strijd. We hebben het tactisch heel goed gedaan, want technisch was het moeilijk onder deze omstandigheden.'

Marokko had aan een 0-0 gelijkspel genoeg om de kwartfinale te bereiken, maar ondanks deze brilstand bij rust hamerde Renard op verbetering. 'Als we zo zouden blijven spelen, zouden we eruit vliegen.' Uiteindelijk zorgde in de tweede helft een even beheerst als fraai afstandsschot van Rachid Alioui voor de bevrijdende 1-0.

Door de treffer van Alioui neemt Marokko het 29 januari op tegen Egypte of Ghana, die woensdag onderling uitmaken wie groepswinnaar wordt. Mocht Marokko doorstoten en uiteindelijk het toernooi winnend afsluiten, betekent dit voor bondscoach Renard zijn derde eindzege op het toernooi om de Afrika Cup. Eerder won hij al met Zambia (2012) en Ivoorkust (2015).

Door het succes van het Marokkaanse elftal is de stemming flink omgeslagen. Voor het toernooi begon was er stevige kritiek op het selectiebeleid van de bondscoach, die Ajacied Hakim Ziyech thuisliet. In de voorbereiding ging het elftal nog onderuit tegen Finland en ook de eerste wedstrijd op het toernooi om de Afrika Cup ging verloren. Sinds de zege 3-1 zege tegen Togo is de sfeer compleet veranderd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.