Rekik: 'We zakken niet meer door de ondergrens'

Reacties

Karim Rekik is blij met het aandeel dat de defensie van PSV heeft in de landstitel. Volgens de Manchester City-huurling heeft de achterhoede flinke stappen gemaakt.

Rekik: 'We zakken niet meer door de ondergrens'

Vorig seizoen vormde Rekik ook met Jeffrey Bruma het centrale duo achterin. Toen kreeg juist die linie veel kritiek. 'Dat kwam ook door de resultaten', zo blikt Rekik tegen Voetbal International terug op die vorige jaargang. 'Juist door al die kritiek keken Jeffrey en ik elkaar wel even aan: We hebben het toch maar mooi geflikt. We zijn stabieler', zo ziet Rekik zeker verbetering ten opzichte van de vorige jaargang. 'Vorig seizoen zaten er pieken tussen, maar zakten we ook geregeld door de ondergrens. Dat doen we nu niet meer.'

'We hebben dit seizoen bijna de minste tegengoals', zo duidt hij de 27 tegentreffers. Alleen Ajax (26) kan daaraan tippen, al speelden de Amsterdammers een wedstrijd minder. Bovendien is het verschil in gemaakte doelpunten juist wel flink in Brabants voordeel: 84 om 64.

PSV hield ook al twaalf keer de nul. 'Maar dat is niet alleen de verdienste van de achterhoede', aldus Rekik. 'Dat doen we met het hele team.'

'Wanneer ik wist dat we kampioen zouden worden? Eigenlijk vorige week pas. Dat is echt waar. Ik ben nog nooit kampioen geweest, dus ik wist helemaal niet hoe zoiets zou gaan. Maar het is natuurlijk top  dat het nu gelukt is', besluit Rekik. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.